/

Hjælp til bugsering af bilen

Par står og taler med autoredder ved bil, med motorhjelm oppe
Autoredder sidder i teknikerbil og smiler samtidigt med at han kigger direkte i kameraet

Kan din bil ikke køre videre?

SOS Dansk Autohjælp tilbyder vejhjælp på stedet. Hvis bilen ikke kan laves sørger vi for bjergning og bugsering af bilen. Uanset om det drejer sin om bugsering af personbil, bugsering af campingvogn eller andre køretøjer, kan vi hjælpe dig videre. Hvis vi ikke kan få din bil til at køre videre, tilbyder vi bugsering af bil til værksted uden abonnement eller med abonnement – du kan altid få hjælp til autobugsering hos SOS Dansk Autohjælp. Ring til os på 70 10 80 90.

Autoredder sidder ved dæk med dæktryksmåler

Autobugsering

Med SOS Dansk Autohjælp er autobugsering tilgængelig døgnet rundt, året rundt. Uanset om du skal bruge autobugsering i København eller Århus – vi er overalt i Danmark, og vi rykker ud med det samme. Autobugsering hos SOS Dansk Autohjælp kræver ikke abonnement – hvis du har brug for hjælp, er vi fremme inden for en time og får din bil til at køre videre eller bugserer bilen til værkstedet.

Undgå stress på vejen – læs mere om vores service inden for fritrækning og bjærgning.

Autoredder ses fra siden stå ved bil. Er i gang med at jumpstarte bilen med booster.

Bugsering af bil til værksted uden abonnement

SOS Dansk Autohjælp yder starthjælp og vejhjælp på stedet, så vidt det er muligt at reparere din bil der, hvor den holder. Hvis det ikke er muligt, tilbyder vi bugsering af din bil til værksted – med eller uden abonnement.

Tøv ikke med at ringe til os, hvis du har brug for bugsering af din bil til et værksted uden abonnement – prisen er overskuelig, og du bliver prioriteret lige så højt, som abonnenterne hos SOS Dansk Autohjælp.

Når medarbejderen på vagtcentralen har afklaret hvilken vejhjælp du har brug for, sendes sagen til en af vores stationer, som vil kontakte dig for at aftale pris og øvrige detaljer i forbindelse med vejhjælpen.

 Prisen afhænger bl.a. af hvilken bil du har, afstand fra stationen til nedbrudstedet og til evt. værksted, tidspunkt på døgnet, evt. behov for særligt udstyr eller ekstra bemanding m.v. Desuden kan der tilkomme udgifter til reservedele, brændstof, olie og andre væsker, samt bro- og færgeafgifter.

 Betaling sker på plads til stationen (kortbetaling eller MobilePay).

Autoredder der står og smiler

Bilbugsering i hele landet

Bilbugsering er ikke altid lige så nemt at klare på egen hånd. Du må selvfølgelig gerne få andre bilister til at bugsere din bil med slæbetov, så længe dine bremser og dit styretøj fungerer. Hvis en af delene ikke virker, er du nødt til at ringe efter vejhjælp og bestille autobugsering. Det samme gælder, hvis du er på motorvejen – der må bilbugsering med slæbetov ikke finde sted. Læs videre, og bliv bekendt med reglerne for bugsering af bil.

Bugsering af bil – Regler

Hvis du vil have hjælp til bilbugsering fra andre bilister, er der visse bugseringsregler, som du skal kende. Disse regler er meget vigtige både af hensyn til din egen og andres sikkerhed.

1

Bilen skal have en fører

Når din bil bliver bugseret, skal du eller en anden fører sidde i bilen. Under bugsering af bil skal man nemlig kunne både styre og bremse bilen.

2

Bugsering af bil skal ske med slæbetov, wire, træktriangel eller stangforbindelse

Andre midler, end et slæbetov, en wire, en stangforbindelse eller en træktriangel må ikke bruges til autobugsering uden specielle slæbekøretøjer. Når man trækker bilen, er der også regler for, hvor langt tovet må være.

3

4-meterreglen

Ved bugsering af en bil må der højst være 4 meter mellem den bugserende og den bugserede bil. Slæbetovet må altså, som en tommelfingerregel, ikke være længere end 4 meter. Derudover er der regler for, hvor meget begge biler kan fylde på vejen ved autobugsering.

4

Man må højst fylde 12 x 2,55 meter på vejen

Ved autobugsering skal den trækkende og den bugserede bil samlet kunne passe ind i et areal på 30,6 kvadratmeter, fordelt sådan:

  • Længde: 12 meter.
    Det er den samlede længde af den bugserede bil, den trækkende bil, og tovet eller stangen imellem.
  • Bredde: 2,55 meter
    Det er den samlede bredde for både den bugserede bil og den trækkende bil. Det skal ikke forstås som, at begge bilers bredder skal lægges sammen, men at den bredeste bil ikke må være bredere end 2,55 meter under autobugsering.
  • Højde: 4 meter
    Udover længden og bredden, må bilerne under bugsering ikke måle mere end 4 meter i højden. Ligesom med bredden, skal man her se på det højeste køretøj i stedet for at lægge de to køretøjers højder sammen.

Læs mere om målene i Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk »

5

Der må højst køres 30 km/t ved bugsering af bil

Denne regel er nem at huske – hvis din bil bliver bugseret, må der ikke køres hurtigere end 30 kilometer i timen. Denne regel gælder uanset hvilken vej man kører på. Som tidligere nævnt, må man på motorveje slet ikke bugsere en bil uden professionel hjælp. 

6

Trækforbindelsen på over 2 meter skal markeres

Hvis der er mere end 2 meter mellem bilerne, skal trækforbindelsen markeres tydeligt, inden man går i gang med bugsering af en bil. Hvis dit træktov ikke har skrigende farver, kan du bruge et farvet bånd eller lignende. Er det en trækstang eller en træktriangel, du bruger til bugsering af bilen, skal afmærkningen udføres med gule og sorte striber, jf. Dansk Standard DS734.

Disse regler for bugsering af bil gælder så længe de tre følgende regler er overholdt.

Læs mere om bugseringsregler i retsinformation: Slæbning af køretøjer »

Hvornår må man ikke bugsere biler uden særlige slæbningskøretøjer?

  • Når bilen holder på en motorvej eller en motortrafikvej
  • Når bilens styretøj ikke virker
  • Når bilens bremser ikke virker

Hvis du skal bruge bugsering af bil på en motorvej eller en motortrafikvej, kan det kun gøres af professionelle. Ring til SOS Dansk Autohjælp, og få autobugsering inden for en time.

Det samme gælder bugsering af biler, hvor bremserne eller styretøjet ikke virker. Der er man nødt til at bruge en autotransporter til at få bilen ud på værkstedet. Kontakt SOS Dansk Autohjælp, og få vejhjælp eller autotransport til det nærmeste værksted med det samme.

 

Bugsering af bil på motorvej - Autotransport

Slæbning af bil på motorvej eller motortrafikvej har flere særlige forhold, og må udføres udelukkende af et registreringspligtigt slæbningsredskab konstrueret til en hastighed på over 40 km i timen. Det vil sige – en autotransporter. Udover det skal det slæbende køretøj efterleve flere forskellige krav for, at det kan foretage bugsering af en bil. I særlige tilfælde må Politiet give en tilladelse til et andet køretøj i lastbilkategorien, der kan bugsere en bil til den nærmeste egnede frakørsel fra motorvejen eller en rasteplads.

Hos SOS Dansk Autohjælp får du professionel autotransport og hjælp med bugsering af din bil på motorvej. Ring til 70 10 80 90, og vi vil være der inden for en time med vejhjælp eller billig bugsering af bil til det nærmeste værksted, hvor den kan blive repareret.

Bugsering af bil uden plader

Bugsering af biler uden plader kan, efter de nuværende regler, godt lade sig gøre, så længe følgende overholdes:

”Ved slæbning af køretøj, der ikke foregår med et slæbningskøretøj eller bil og et slæbningsredskab, skal det slæbte køretøj være forsynet med prøveskilte, prøvemærker eller være registreret og forsynet med nummerplader, medmindre det slæbte køretøj ikke er registreringspligtigt, og forsikringspligten er opfyldt.”

  • 18 Stk. 4 i Bekendtgørelsen om slæbning af køretøjer

 

Vi gør det mere simpelt.

Når det ikke er en autotransporter eller en bil med et slæbetov, der trækker din bil, skal den bugserede bil være forsynet med prøveskilte og prøvemærker ELLER være registreret og forsynet med nummerplader. Det gælder dog ikke biler uden registreringspligt men med opfyldt forsikringspligt.

For at gøre det endnu mere simpelt: Ja, bugsering af bil uden plader er tilladt, så længe bilen er forsynet med prøveskilte og prøvemærker. Det vil sige, der er tale om bugsering af bil, som bliver brugt til prøvekørsler. Disse biler må gerne bugseres uden nummerplader.

 

Bugsering af bil uden abonnement

Hvis du skal bruge bugsering af bil uden abonnement, kan det altid lade sig gøre hos SOS Dansk Autohjælp. Uanset, om din bil er gået i stå på motorvej, eller du skal bruge bjergning; om du kører i personbil eller en lastvogn, har en campingvogn eller en trailer – vi hjælper med autotransport og bugsering af køretøjer uanset størrelsen og kategorien.

Ring til SOS Dansk Autohjælp, og bestil bugsering af bil uden abonnement her og nu på 70 10 80 90. Vi rykker ud med det samme og er der inden for ca. en time. Hvis vi kan få din bil til at køre på stedet, kan du køre med det samme. Hvis det ikke kan lade sig gøre, tilbyder vi bugsering af bilen til værksted, hvor den kan blive repareret.

Når medarbejderen på vagtcentralen har afklaret hvilken vejhjælp du har brug for, sendes sagen til en af vores stationer, som vil kontakte dig for at aftale pris og øvrige detaljer i forbindelse med vejhjælpen.

 Prisen afhænger bl.a. af hvilken bil du har, afstand fra stationen til nedbrudstedet og til evt. værksted, tidspunkt på døgnet, evt. behov for særligt udstyr eller ekstra bemanding m.v. Desuden kan der tilkomme udgifter til reservedele, brændstof, olie og andre væsker, samt bro- og færgeafgifter.

 Betaling sker på plads til stationen (kortbetaling eller MobilePay).